Kan jeg låne penge trods dagpenge?

Mange tusinde danskere er i disse dage på dagpenge, men selvom du er uden job, fjerner det ikke dine normale behov eller problemstillinger i hverdagen. Det kan være du mangler penge til regningerne eller drømmer om at invitere familien med på skiferie henover julen.

Uanset hvad, har vi set nærmere på dine muligheder for at låne penge trods dagpenge. Er det overhovedet muligt og hvem kan hjælpe dig? Du får svaret i denne artikel. 

Online udbyderne er bedste mulighed

Der er ingen tvivl om at lånefirmaerne online er den bedste mulighed for at låne penge som arbejdsløs. Vælger du at søge kviklån online, skal du ikke angive eller dokumentere din indtægt. Så her har det faktisk ikke den store betydning, så længe du ikke er i RKI.

Ved de større forbrugslån på nettet, skal du derimod kunne dokumentere din indkomst, men her er dagpengene ingen hindring. Det er jo en indtægt, præcis som hvis du havde et deltidsjob. Om du så opfylder deres kreditvurdering og krav til indkomst, afhænger af hvor mange penge du søger. Vi viser dig her en række af dine gode lånemuligheder online:

En god hovedregel er, at jo flere penge du ansøger om, desto større krav stilles dig til din månedlige indtægt. Så du bør ikke ansøge om større beløb end du behøver.

Hvilke lånefirmaer kan så hjælpe mig?

Det næste spørgsmål er så hvilke udbydere der kan hjælpe dig. Det korte svar er alle, så længe du kan fremsende dokumentation på din angivne indkomst. Der vil være få firmaer hvor dagpengene er utilstrækkelige, men det finder du hurtigt ud af under ansøgningsprocessen.

Se mere og søg om lån på dagpenge her, hos de relevante låneudbydere på nettet. Det er vigtigt at du ansøger hos flere firmaer, for at få flere tilbud retur, indtil du finder den laveste åop. Det kan gøre en stor forskel for de samlede låneomkostninger du kommer til at opleve. I en periode uden arbejde, er der al mulig grund til at være ekstra prisbevidst.

Banken – en svær opgave

Banken er den første tanke hos de fleste, men uden et fast arbejde og indkomst, er de rigtig svære at overbevise. Specielt fordi de fleste forbrugslån jo ikke bruges på de mest fornuftige formål som regninger eller energioptimering af boligen. Og hvis du overvejer et boliglån er det helt udelukket, hvis du er uden job.

Din bank er med andre ord en meget svær opgave, så du skal nok forvente du kommer til at spilde tiden hos dem. Du kan altid tage en uforpligtende snak med din bankrådgiver for at få en ide om mulighederne, men de er sjældent glade for at låne ud til arbejdsløse kunder.

Den bedste løsning: Kom i arbejde

Der er ingen tvivl om at den bedste løsning er at du kommer i arbejde. Det vil både styrke dine lånemuligheder betydeligt og så kan det være med til at begrænse dit aktuelle pengebehov.

Vi har fundet en video frem med gode råd til jobsamtalen, der måske kan hjælpe dig på vej.