A-kasse for studerende

Selvom man ikke er i fuldtidsarbejde, men sidder på skolebænken, kan det være en stor fordel at være medlem af en a-kasse. Især hvis du melder dig ind før du er færdiguddannet. Så kan du som regel få dagpenge hurtigt som nyuddannet, medmindre du har fundet arbejde. Og det er tilmed helt gratis for studerende.

At være medlem giver ikke kun mulighed for at få dagpenge, men ligeledes adgang til en masse fordele og goder. Som studerende er det især relevant, at få hjælp til jobsøgning og få nogle værktøjer og redskaber man kan bruge til hurtigere at finde et relevant job.

Er du studerende kan du finde a-kasser der tilbyder gratis i oversigten.

Oversigt: Gratis a-kasser for studerende

Vi har lavet en oversigt over de bedste a-kasser til studerende, som er gratis under uddannelsen. Hos alle disse kan du komme gratis i gang og få glæde af en lang række medlemsfordele som studerende.

 

Alle har brug for en a-kasse og fagforening når det brænder på mht. job, ledighed, arbejdsskader og andre arbejdsproblemer – så hvis du ikke allerede har, så sørg for at finde en hurtigst muligt.

Gratis medlemskab for studerende

Alle studerende bør allerede tænke på a-kasse og fagforening, når de er under uddannelse. Der er nemlig ingen garanti for at du kan finde et job med det samme. Og den klare fordele ved at melde sig ind allerede nu, er at medlemskabet er gratis for studerende. Du betaler med andre ord ikke en krone, så længe du sidder på skolebænken.

Når du så engang bliver færdig, vil du enten have adgang til dagpenge eller mulighed for at trække på deres store viden, erfaringer og værktøjer. Alt sammen noget der giver dig den bedste start i erhvervslivet. Så hvis du ikke allerede er medlem, bør du melde dig ind i en med det samme.

Du kan nemt sammenligne og få overblikket i vores oversigt ovenfor.

Indblik i de gode udbydere

ASE tilbyder en gratis a-kasse, samt fagforening for blot 56 kr./md.

Krifa giver mulighed for at søge om nedsat kontingent eller gratis medlemskab i a-kassen, samt mulighed for gratis fagforening.

CA tilbyder gratis medlemskab til alle deres studerende medlemmer. De er særligt populære hos bachelor uddannede.

Hos Det Faglige Hus kan du, når du er under uddannelse få fagforening samt a-kasse helt gratis.

MA giver gratis medlemskab til alle studerende medlemmer og tilbyder også god rådgivning mht. jobsøgning o. lign.

FTF a-kasse giver dig også et gratis medlemskab, når du studerer, samt andre gode fordele, fx får du 10 % rabat på studiebøger fra deres samarbejdspartner og god hjælp til dit CV og dine ansøgninger.

Husk som studerende er du oftest berettiget til dimittendsats hvis du melder dig ind i en a-kasse umiddelbart efter du er færdiguddannet. Det er dog ikke alle uddannelser, som giver dig mulighed for dette. Så undersøg mulighederne nøje inden du træffer et valg.