Overflytning af a-kasse

Der kan være forskellige grunde til at flytte a-kasse. Hvis du pludselig får et nyt arbejde, som er uden for din nuværende a-kasses faglige område, så skal du flytte til en anden. Enten én som er specialister på dit nye fagområde eller en tværfaglig a-kasse. Det kan ligeledes være du bare vil skifte pga. utilfredshed.

Går du fra at være lønmodtager til at være selvstændig erhvervsdrivende, så vil du i nogle tilfælde være nødt til at flytte til en anden a-kasse, da det ikke er alle som optager selvstændige erhvervsdrivende. Priser, optagelseskrav og fordele er meget forskellige. Få overblik over mulighederne her og kom nemt i gang med at skifte udbyder.

Der kan være mange grunde til at en overflytning af a-kasse bliver relevant og der kan spares mange penge, ved at skifte til én af de billigste. Vi ser nærmere på hvordan du griber hele processen an her.

 

Guide: Overflytning til anden a-kasse

Før du flytter bør du undersøge hvilken udbyder, der passer dig bedre og om du kan blive optaget. Alt sammen før du melder dig ud af den gamle – en overflyttelse sker normalt automatisk når du ansøger om overflytning hos den nye a-kasse. Lidt som når du skifter mobilselskab, men sørg altid for at der ikke er en periode hvor du ingen a-kasse har.

Du skal ikke stå for alt det praktiske selv og a-kassen sørger for, at du ikke får dårlige oplevelser i forbindelse med overflytningen, såsom at betale dobbelt kontingent e. lign. Det er dog først når a-kassen modtager din ansøgning, at du kan blive overflyttet.

Som ledig kan du kun blive overflyttet hurtigst muligt med en måneds varsel til udgangen af en udbetalingsperiode.

Forskellige rettigheder

Du har forskellige rettigheder når du vil overflytte din a-kasse, som du bør være sikker på bliver varetaget af din nye organisation. Når du overflytter, så har du ret til at få dine hidtidige medlemsperioder medregnet det nye sted, hvilket også gælder for de optjente rettigheder.

Når du ønsker at blive overflyttet til en ny a-kasse, kan du med fordele tjekke over oversigter på Din-akasse.dk og sammenligne mulighederne med hinanden. Det gør det langt nemmere at finde den rette løsning til dine behov. Vi har ligeledes lavet en del anmeldelser, der kan gøre dig klogere på hver enkel udbyder.