Skift af a-kasse

Hvordan skifter man a-kasse?

Der kan være mange forskellige årsager til, at du vælger at skifte a-kasse. Det kan være du mener at du ikke har fået den korrekte behandling, eller at der er mere attraktive a-kasser derude. Men hvordan er det man skifter til en anden a-kasse? Du skulle jo nødig miste den anciennitet som du har optjent hos sin nuværende udbyder.

Tit og ofte så skal du blot kontakte den nye a-kasse du vil skifte til og de vil så ordne alt det praktiske og juridiske. Når du melder dig ind i en ny a-kasse vil de altså typisk klare alt det formelle for dig. Skiftet kan som regel ikke ske med det samme. Din nuværende a-kasse har normalt en opsigelsesfrist som skal overholdes inden du har mulighed for at gennemføre skiftet.

Få overblik over markedet og mulighederne i vores oversigt og kom i gang med at skifte med det samme.

 

Guide til skift af a-kasse

Når du skal skifte a-kasse er det vigtigt at tænker om det nu er det rigtige. Hvis du er igang med at skifte pga. den anden er billigere er det en god idé at undersøge, hvorfor det er tilfældet. Det kan være at de har færre vundne sager i deres fagforening, eller at de yder mindre hjælp hvis du havner på dagpenge.

Disse faktorer er værd at undersøge, for står man uden job er det ærgerligt at have skiftet a-kasse for at spare x antal kroner om måneden, hvis de ikke kan hjælpe dig, når du har mest brug for det. Her på siden kan du få et nemt og overskueligt overblik over de forskellige udbydere, deres priser kompetenceområder og meget mere.

Ved at vælge “Læs mere” i oversigten kan du finde yderligere informationer om lønsikring, fagforening og tilfredshedsprocenter. Alle sammen elementer der bør være en del af din beslutningsproces. Det klare fordel med sammenligningen er, så du nemt kan udvælge den perfekte udbyder, ud fra alle de relevante faktorer.

Prisen betyder ikke alt

Når du skifter a-kasse, indebærer det at du undersøger markedet og dine alternativer. Her har mange danskere en tendens til at fokusere for meget på prisen, men husk at tænke over de medlemsfordele og værktøjer, der kan følge med. Specielt hvis du er uden job og skal ind på arbejdsmarkedet igen.

Her er det vigtigt med en solid støtte, der kan bidrage til at du finder et arbejde, snarere end om du betaler 450 eller 470 kr. om måneden. Så husk at indtænke alle faktorer, inden du træffer din beslutning. I det store perspektiv betyder prisen ikke alt, selvom det er sundt at være prisbevidst.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller brug for gode råd.